2017. márc. 21.

itt a...

Érzem, hogy lassulok. Amellett, hogy a természet ébred és egyre több zöld a kertben, én is egyre többet állok meg ezekre rácsodálkozni. Meg nem kapkodok annyira. Például sokkal könnyebb lenne behajítani a kimosott ruhát a szárítógépbe, de inkább újra rászokom a teregetésre. Jól esik. A száraz tavaszillatú ruhákat behozni is teljesen más hangulatú.

Régebben úgy voltam vele, hogy nekem onnantól van tavasz, mikortól kivirágoztak a mandulafák. Hetek óta figyelem a szomszéd utcában levőt, hogy hol tart már.

Közben viszont suttyomban életre kelt egy csomó minden a kertben - eddig sose volt alkalmam ezeket ilyen közelről figyelni, ilyen hamar észrevenni. Vannak ibolyák, krókuszok, kankalinok. A jácintok is már előkészítették a virágaikat. A tulipánok előbújtak, a leveleik közé gyűjtik az esővizet. (Szép és fotózhatatlan.) A gyümölcsfák rügyeznek, az örökzöldek is megmutatták a színesebb oldalukat. Elszalad előlünk egy-két gyík, és tegnap kimentettem egy katicát is a pocsolyából.Pár napon belül meg csak kivirágzik a mandulafa is.

2017. márc. 13.

700 méter tarkaság

Szombaton fonalat festettünk növényekkel Annás szervezésében. Érdekelt nagyon, hogy hogyan is működik ez, a zacskós festékkel már próbálkoztam (igaz, hogy csak lepedőt batikoltunk vele a gyerekeknek). Színes fonalat készítettünk, nem egyszínűt. 

Minden résztvevőnek volt egy rongya, azt telepakoltuk mindenfélével (a teljesség igénye nélkül: hagymahéj, varjútövis, fagyalbogyó, nárciszvirág, sáfrányos szeklice, brazilfapor, fekete tea, cékla, lilakáposzta, rózsavirág, dióburok, ribizliszörp maradéka...).


Rátettük az előzőleg Anna által előkészített fonalat, aztán rászórtuk a maradék mindenfélét.

Összekötöttük kedves kis batyukba.

Aki nem vett gumikesztyűt, az utána mehetett alaposan kezet mosni.

Három órára gőz fölé kerültek a csomagok. Addig kötöttünk, horgoltunk meg beszélgettünk.

Hazavitte ki-ki a magáét. Másnap reggelig még vártunk, akkor bonthattuk csak ki. 

A fél lavórnyi maradékot eltettem a következő festéshez, hátha.

Ma reggelre megszáradt. Maradtak benne eredeti seszínű részek, kicsit csalódott voltam miatta. Aztán megbékéltem vele, mert eszembe jutott, hogy nyáron Amsterdamban hasonló színeset nem vettem (Hedgehog Fibres: Skinny Singles Where Is My Bike fantázianevű fonal), hurrá, van sajátom. :-)

Délelőtt fölgombolyítottam, közben kipotyogott belőle a maradék tea meg miegyéb. A söprögetést meg elvégezte a kétéves, erre tartjuk. :-)

Helyre kis gombolyag lett. Megtalálja majd a mintát is magához egyszercsak.

Nagyon jól éreztem magam szombaton, és jó volt kipróbálni megint valami újat.