Hozzávalók:
• 2 1/2 csésze liszt
• 1 ek sütőpor
• 1 csipet só
• 7 ek vaj/margarin
• 1/2 csésze cukor
• 1 tk fahéj
• 1 ek méz
• 1 csésze tej
• 1/2 tk őrölt vanília
Elkészítés:
A sütőt 220 fokra előmelegítettem (gázsütőn a 8-as fokozat).
A lisztet, sütőport és sót összekevertem, hozzáadtam a kissé megolvasztott margarint, majd a cukorral összekevert fahéjat, és végül a tejet, a mézet és a vaníliát. Ebből lapos és csészealj-méretű izéket formáztam (9 darab lett), majd sütőpapírral bélelt tepsiben negyed óráig sütöttem.
Nem lett szép, de egész finom.
Éppen ezért készült hozzá levél is, amibe bele lehet csomagolni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése