2014. jan. 3.

Kindle-tok - de akkor már rögtön kettő is!

A karácsonyban az az egyik legnehezebb, hogy kitalálja az ember, hogy mit ad ajándékba másoknak. A szüleim szerencsére megkönnyítették idén a dolgomat, mert (egymástól függetlenül) mindketten Kindle-t adtak a másiknak. Így én lelkesen elvállaltam, hogy varrok tokot hozzájuk. Anya tudott Apáéról, Apa meg Anyáéról.


A két tok elkészült. Anyáét egy régi farmernadrágomból varrtam, a gombja süthető gyurmából van.

Apáéra viszont nyomtattattam mintát, mégpedig Leon Uris: A zarándok c. könyvének borítóját. Ennek az a története, hogy mikor 2000-ben karácsony előtt nem sokkal megjelent a Harry Potter és a Tűz Serlege, akkor egyértelmű volt, hogy azt kapjuk karácsonyra. Viszont Apa mindenképpen el akarta olvasni előtte, de úgy, hogy mi ne vegyük észre. Ezért került le a polcról A zarándok... védőborítója, került rá a Potterre, hátha bedőlünk neki. Csak volt vele pár gond: A zarándok egyrészt kicsit vékonyabb, másrészt kicsit alacsonyabb, így kilátszott a Potter zöldje.
Szóval most már nyugodtan elbújtathatja az olvasmányait A zarándok mögé, senki se fog rájönni, hogy éppen mit olvas. :-)

4 megjegyzés:

  1. Ezen jót nevettem :) Aranyos történet és szépek a tokok! (Ilyet talán majd én is...)

    VálaszTörlés
  2. hol nyomtatnak mintát szövetre? vagy vasalva van?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. vasalva van, a Sugárban csináltattam egyébként a Kreatív Póló nevű helyen. Vittem az anyagot is meg a képet is, ők meg megcsinálták. Aztán varrtam.

      Törlés
    2. áh. köszi. jó tudni, hogy nem csak pólóra vasalnak.

      Törlés