2015. márc. 3.

játékkonyha

A kislány mostanában állandóan főz nekünk, főleg, mióta elkezdődött az öccsének a hozzátáplálása. A hétvégén hirtelen felindulásból készítettem neki egy játékkonyhát, hogy legyen hol főznie. Részletes tervem nem volt, menet közben alakult minden az itthon föllelhető alapanyagokból.

A kiindulási alapom két pelenkásdoboz volt. Ezeknek a két-két nagyobb fülét levágtam.

Valahogy rögzíteni kellett őket egymáshoz. A ragasztóval meg se próbálkoztam. A tűzőgépnek túl vastag volt a két réteg karton. Végül ötször két lyukat szúrtam bele (éljen a svájcibicska, amin ár is van), aztán műanyag kötöző dróttal rögzítettem egymáshoz a dobozokat. (Ezt a megoldást használtam majdnem mindenhol később, ahol több réteg kartonnal kellett dolgozni.) A drót végét szigetelőszalaggal ragasztottam le.

Ekkor így nézett ki a konstrukció. Ez volt az a rész, hogy a kislány boldogan keringett a szobában, és azt kántálta, hogy "De jó, hogy csinálsz nekem konyhát!" Ha rajta múlik, már így használatba is veszi.

Következett a sütőajtó. Ehhez kilenc cérnaszálat lamináltam. A törött vállfából lesz majd a sütőajtó fogantyúja.

A nagyjából elkészült sütőajtó, majdnem teljesen becsomagolva.

A konyha többi részét is körberagasztottam csomagolópapírral (ezt mi gyerekkorunkban nemes egyszerűséggel vécépapírnak hívtuk).

A sütőajtó némi kötöződrót segítségével a helyére került. A tetejét is beragasztottam csomagolópapírral, meg négy fekete körlapot ragasztottam rá (ezeket fotókartonból vágtam ki).

Már csak az utolsó simítások hiányoztak. Előfúrtam lyukakat a hogyishívjákoknak (az az akármi, amivel a láng erősségét tudja beállítani az ember), az ajtók fogantyúinak és a sütőajtó fogantyújának.

Távtartónak minden esetben csavaranyát használtam.

Hátul pedig gombbal zártam le az összeset (hogy lehessen forgatni, amit kell).

Kész is volt!
Ez itt a "sütőrács" -- ez az a rész, amivel egyedül nem vagyok megelégedve. De így jár az, aki nem dolgozik precízen, csak ránézésre.

Itt előkerül a sütőből az ebéd.

Amit aztán a lány megmelegít a süninek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése