2018. jan. 21.

újévi szerencsepulcsi

Anettnél láttam ezt először, de egyre többen csatlakoznak hozzá (külön FB-csoport is van!). A játék arról szól, hogy az új év első napján elkezdek magamnak egy pulóvert kötni, és addig (akármennyi más kézimunkáznivalóm is lenne) nem kötök/horgolok mást, amíg nem végzek az újévivel. Anett a pirosra esküszik, mivel a kínaiaknál a piros a szerencse színe. Piroshoz nem volt kedvem, szimplán csak kötöttem magamnak egy pulóvert.

A Stonewall fantázianevű mintát választottam Alicia Plummertől. Jól követhető, bár egyszer-kétszer biztosan máshogy kötöttem, mint a leírás kérte.

A felénél elbizonytalanodtam, hogy jajtejóég, rózsaszín, nem gondolhattam én ezt komolyan!

Megtanultam egyszerre két hurkát izét kötni egy magic loopon (kiváló leírás található itt hozzá angolul), de végül ez annyira idegesítően lassú volt nekem, hogy szétszedtem két tűre, és külön-külön készültek az ujjai.

Meg volt egy mozibamenés is még mielőtt kész lettem volna -- a kiírásnak ahhoz a részéhez viszont ragaszkodni szerettem volna, hogy más kötés nincs, amíg ez kész nem lesz -- így a második ujját Az utolsó Jedi közben kötöttem meg.

A nyakfogyasztás aljánál nem az igazi, de ha engem nem zavar, a kutyának se fog feltűnni (ahogy az se soha, hogy sk. pulóver van rajtam :-)), ezért így maradt. A nyaka túl szűk lett, ezért a passzéból két sort visszabontottam végül. 

Sok menet közbeni kép nincs róla. Egy van, amikor az elejével-hátával haladgatok, vannak gofriparti közbeniek, és ennyi. Nem sokszor tettem le azért, hogy akkor most lefotózzam a haladást.
(Mindenképpen el szeretném mesélni, hogy az, ami rajtam van a képen piros-fehér, szintén kézzel készült. Még a dédnagynéném kötötte az akkor gimnazista nagynénémnek. Én meg jól megörököltem, mikor én lettem gimnazista. Több, mint 30 éves ez a pulóver, de jól tartja magát.)

A végeredmény viszont itt látható.

Adatok:
Minta: Stonewall by Alicia Plummer
Tű: 3,5mm a passzéhoz (az ujja passzéhoz jobb lett volna 3,75 vagy akár 4 is), 3,75mm a nyaka passzéhoz, 4,5mm az összes többihez
Fonal: Kacskaringó Bonbon ("zizi" színárnyalat), alig 8 gombolyag fogyott hozzá, többre számítottam

3 megjegyzés:

 1. Szép lett, nagyon csinos vagy (és vidám :) )
  Szerintem eddig ez a pulóver áll a legjobban! Kár volt félned a színétől, mert olyan, mintha rád találták volna ki.

  VálaszTörlés
 2. nagyon jól áll a rózsaszín! én a nyakában sem látok hibát. a másik pulóver is megérdemel még pár szép évet :)

  VálaszTörlés
 3. Nahát, benne vagyok a blogodban :-) A pulcsi nagyon klassz, a rózsaszín meg igazán jól áll.

  VálaszTörlés