2015. nov. 30.

vidám betörősapka

Az úgy volt, hogy a Kamilla Manufaktúrán játék van. Egészen máig. Miszerint kössünk/horgoljunk kis fekete sapkát. Én meg úgyis ráérek és semmi kötni- meg horgolnivalóm nincs mostanában, be is lelkesültem tőle. De persze mivel, mint mondtam, sosincs semmi dolgom, az utolsó pillanatra maradt a sapkagyártás.
Egészen pontosan tegnap délután szedtem föl a szemeket. Ötös tűvel és fekete fonalból, de fene se tudja, melyik gyártó milyen fantázianevű fonala, mert 1. sose jegyzem meg ezeket, 2. a gyerekek állandóan megszerzik és megsemmisítik a fonalak címkéit.

Mintám nem volt. Vagyis de, félig. A lányom lila sapkája nagyon tetszik nekem is, meg pont jó az én fejemre is (ez szuper hír, mert akkor ő még évekig hordhatja, előbb-utóbb csak belenő). Ez volt egy alapötlet. A másik meg az, hogy nem is egy, hanem két sapkát gyártok. Egy feketét színes virágokkal, meg egy színeset fekete virágokkal (de részben azért, mert milyen menő cím lett volna a blogbejegyzésnek, hogy fekete sapka virágokkal / sapka fekete virágokkal).

Végül időm kevés volt, úgyhogy inkább kötöttem csak. Az eredmény, mint tegnap este megállapítottam, egy betörősapka lett. Amin nagyon hülyén néznének ki a virágok, nem is tudom, hogy is gondoltam, hogy ez működni fog.

Ráadásul van benne egy lyuk is, mert egyszer véletlenül szaporítottam egy szemet.

Így mégse maradhatott, mert ez így nagyon béna volt. De aztán eszembe jutott, hogy van egy rakás maradék fonalam!
Reggel neki is álltam. A passzé-részébe belefűztem a fonalakat, hogy ne legyen tök fekete,

és mindenféle maradékokból egy marha nagy színes pompont gyártottam a tetejére.

Így már kicsit jobb. Tetszik a végeredmény, délelőtt ebben mászkáltam itthon. Lehet, hogy utcára nem pont ezt fogom hordani, de kiránduláshoz jó lesz. (A fotózáshoz nem vállaltam a saját fejem most, de volt, aki igen.)

És legközelebb sapkakötés előtt végiggondolom, hogy pontosan mit is akarok csinálni. :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése