2016. márc. 2.

kiskosár

Soha nem hozott lázba a granny square. Annyira, hogy szerintem életemben nem fejeztem be még egyet se. Pedig ennél egyszerűbb horgolásminta nem nagyon van.
Múlt pénteken viszont szembejött ez. És ez annyira megtetszett, hogy azonnal hagytam mindent félbe, túrtam föl a maradékfonalas polcot (ami "Anya Titkos Fonalraktára" néven fut nálunk, pedig egyáltalán nem titkos), állapítottam meg, hogy a szép színes Capri fonalaimhoz 3-3,5-es tűt javasolnak és most éppen kölcsönben van a 3,5-es, a hármas meg kevés szerintem. Nekiálltam hát négyessel. Szombaton elkészült az öt négyzet,

még aznap este össze is horgoltam.

Három napig csak kerülgettük (na jó, ez így ebben a formában nem igaz, volt, aki használta).

Kedden aztán megcsináltam a bélést is. Jó csúszós anyagból akartam, mert arra szeretném használni, hogy ebben tartom majd a fonalat az éppen készülő kézimunkámhoz. (Jó, igazából évek óta egy ilyet szeretnék, de könnyen lehet, hogy ez lesz a végleges megoldás.) A kibelezett kispárna üres maradéka éppen megfelelő volt hozzá. (A béléséből szoktam a puhaállatokat kitömni.)

Kész! És pont jól elfér benne egy fél kardigán!

Az eredménnyel elégedett vagyok, és szerintem fogok még ilyet csinálni, nem is egyet. No meg nem kerülöm majd messziről a granny square-t, hanem inkább gondolkozom azon, hogy mi mindenre lehet még jó.

6 megjegyzés:

  1. kockasapi. nagy jövőt látok ebben;)

    VálaszTörlés
  2. De cuki, attól félek, most már nekem is kell ilyen kosárka :-D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ugyehogy? Mikor szembejött a pinteresten nem egészen egy hete, pont te jutottál eszembe, azzal, hogy ez K.E.L.L. :-)

      Törlés
  3. Nagyon vidám kis kosárka, tündéri lett! Alkalomadtán akár arra is jó lehet, hogy ebben vidd magaddal a kézimunkát, begyömöszölhető bármilyen nagyobb táskába, és nem kell attól félni, hogy belegabalyodik a fonal a többi cuccba ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. igen, ilyesmi terveim (is) voltak vele! Most éppen itthon szállítom benne a köteményemet szobáról szobára.

      Törlés