2017. júl. 17.

pénztárca gyerekeknek

A lány újabban többször kérte, hogy hadd fizessen ő a piacon. Aztán meg persze hadd tegye el a visszajárót is. Csak nem volt mibe.

Ígértem neki kis pénztárcát, hasonlót, mint az apjáé. Délelőtt elkészült, le is írom, hogyan, hátha valaki kedvet kap hozzá.

Én 4-es tűvel dolgoztam, és így pont akkora lett a végeredmény, hogy egy négybe hajtott papírpénz is belefér egészen.
Maradék pamutfonalakat használtam hozzá, Steinbach Capri és Barka/Kacskaringó Bodza típusúakat.
 
Egy két rekeszes pénztárcához először két téglalapot horgolunk. 19 láncszemmel kezdünk, aztán 18 rövidpálca ezekbe. Összesen 12 sor rövidpálcát készítünk.

A háta-fedele egyben készül. Ugyanígy kezdjük, mint az előző két téglalapot, csak 16 sort horgolunk 12 helyett. Utána jöhet a fogyasztás, mindig a sor két végén két-két szemet fogyasztunk. Vagyis 16, 14, 12 szemes sorokat horgolunk. A következő sor lesz a gomblyuk: 2 rövidpálcát egyben horgolunk (ez a sor eleji fogyasztás), 1 rövidpálca, 4 láncszem, 1 rövidpálca az előzőhöz képest 4 szemmel arrébb, 2 rövidpálca egyben.
Utolsó sor pedig: 2 rövidpálca egyben, 4 rövidpálca az előző sor láncszemeibe, 2 rövidpálca egyben.

Majdnem készen is vagyunk, jöhet az összehorgolás. Egyszerűen fogjuk össze a három elkészült darabot, és kezdjük el körbehorgolni. Először azt a részt, ahol három réteget kell,

utána, ha van kedvünk, a többi szélét is.

A végén varrjuk föl a gombot és dolgozzuk el a szálakat (ha közben ezt nem csináltuk meg).

Most már van hova tenni a visszajárót.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése