2018. ápr. 27.

this is the beginning of a beautiful friendship

A varrógépem meg én... hát, fogalmazzunk úgy, hogy sose voltunk különösebben jó viszonyban. Varrogattam hébe-hóba, címke is van itt a blogon a varrott etwasoknak, de sose voltam különösebben büszke a végeredményre. Egy ideje motoszkált bennem a gondolat, hogy de hát nem igaz, hogy nem megy ez nekem.

Az elmúlt pár hétben jutottam odáig, hogy szükségem lenne egy rendes nyári szoknyára. Eleve csak turiban néztem volna körül, de most még azt sem, eleve feladtam a keresést: mert én pont olyat szerettem volna, mint amilyen a meglévő kedvenc szoknyám. Jó, nyilván pont ugyanolyan mintájút nem találnék, de akkor is. Nézegettem a szoknyát, nem tűnt bonyolultnak a konstrukció, így arra jutottam végül, hogy ezt én is meg tudnám csinálni.

Itt jött egy olyan kör, hogy megfelelő anyagot keresni. Öt méteráruboltban is voltam (ez egy külön történet, hosszú lenne ide), míg végül nem olyat vettem, amiért indultam (flokont kerestem, valami vékony farmerhatású talán pamutot hoztam haza), de olyant találtam, amivel tökéletesen meg vagyok elégedve. (Ezúton is köszönet az eladó hölgynek, amiért a tippet adta.)

Otthon aztán jöhetett (a mosás és száradás után) a szabásmintagyártás (=lemásolni a meglevő szoknyámat). Most nem akartam a szokásos hibámba esni, hogy elkapkodom az egészet. Inkább többször újrakezdtem, de cserébe tetszett a végeredmény. Majd kiszabtam a részeket, és összevarrtam.

Nem egy bonyolult dolog, tényleg: hat trapéz az egész. De most nem siettem. Így pont kényelmes lett a derekánál (nincs benne gumi), 

mindenhol szép a varrás (már ami látszik, de igazából a visszájával is meg vagyok elégedve), 

és ... áh, mit ragozzam, jól sikerült, na.

Igen, kicsit gyűrött, mert könnyen gyűrődős anyagot sikerült választanom. De nyári szoknyának tökéletes.

A legnagyobb dicséret, amit kaptam (és ezt több embertől is), az az volt, hogy nem gondolta volna, hogy sk., boltinak nézte. 

Innentől az a terv, hogy egyrészt több szoknyát nem veszek boltban, másrészt megtanulok varrni csomó minden mást is.

1 megjegyzés:

  1. Tök jó lett!

    Én is úgy meg szeretnék tanulni varrni majd az új házban, mert ott nem fogom vele felébreszteni a gyerekeket, de még kötni se tudok úgy, ahogy kéne.

    Esetleg nincs valami tipped könyvre és/vagy videora, honnan kezdhetnék neki, ha egyszer rászánom magam?

    VálaszTörlés