2017. máj. 17.

mi kellene a boltból?

Napközben, mikor itthon vagyunk, főzök, miegymás, olyankor szoktam szembesülni vele, hogy ha valami hiányzik. Ma például azért nem császármorzsa lesz ebédre, mert nincs itthon gríz. 
Jó megoldás lenne, ha fogok egy fecnit és fölírom rá - csak az a tapasztalat, hogy a fecni nem lesz meg, mire kellene. Amikor a bevásárlólistát írjuk, akkor meg nyilván nem jut eszünkbe semmi, ami nap közben hiányzott. (Így nem lesz jövő héten se császármorzsa ebédre.)
(Mindenféle okostelefonos izéket ne is ajánljatok, még kiválóan működik a tizenhárom éves Nokiám és még mindig azt használom.)

Ezért most lett a hűtőre egy bevásárlólista. (Az ötlet ezúttal saját, bár a neten is biztos számtalan hasonló található.)
Kevés dolog kellett hozzá: mágneslap, öntapadós címke, filctoll, olló meg alkoholos filc.

Kiszíneztem a címkéket, hogy azért valamennyire külön legyen egymástól a padlizsán meg a fogkrém.

Nyomtathattam volna, persze, úgy biztos szebb. Csak nyomtatónk sincs itthon.

Fölragasztottam a címkéket a mágnesre, szétvágtam a mágnest és mehetett a hűtőre. A vagdosást nem bíztam másra, a pakolást igen.

Hagytam néhány üreset is, mert biztos van olyan dolog, ami nem jutott eszembe.

Aztán kicsit rendet raktam a hűtőre került dolgok között. Alul van művészi összevisszaságban, ami éppen nem kell, de szokott kelleni.

Fölül meg a lényeg.

Ha a kölkök nem rendezik át játszásiból, még működhet is. Ellenkező esetben minden héten fogkrémes cukkinit eszünk banánnal.

5 megjegyzés:

  1. :D A fogkrémes cukkini banánnal izgalmasan hangzik!
    Mi a falra ragasztottunk egy írható felületet, amire whiteboard markerrel lehet írni, és oda írom fel, ami napközben eszembe jut. Elég magasan van, hogy Rebus ne piszkáljon bele. Ha elmegyek bevásárolni, csak lefotózom és vihetem is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, volt ilyen ötletem is, hogy táblafilccel a hűtőre írni, de aztán végiggondoltam, hogy a kölkök mennyire örülnének, hogy firkálható a hűtő... :-D
      A mi mágnestáblánk kicsi ahhoz, hogy a bevásárlólista is elférjen a to-do-list mellett.

      Törlés
  2. Nekem letéphetős jegyzettömb van felmágnesezve. Az aktuális lapot magammal viszem, amit nem sikerül venni, azt visszaírom még a következőre is, aztán így. Semmi kreatívság :-D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az is jó :-) Engem néha zavar, hogy akkor most kidobok fölöslegesen még egy fecnit, ez így föl se merült. Valahol hülyeség, mert vsz. nem ezen a kis jegyzettömbön múlik.

      Törlés
    2. ...de legalább szelektíven gyűjtök. Kivéve mikor nincs agyam, és a gyönyörűen kiválogatott fém- és műanyaghulladékot egy határozott mozdulattal belevágom a papíros kukába, és utána b.megelve fogom a fejem.

      Törlés